Парламентарната комисия по енергетика на извънредно заседание днес ще изслуша министъра

...
Парламентарната комисия по енергетика на извънредно заседание днес ще изслуша министъра
Коментари Харесай

Извънредно заседание на енергийната комисия заради сделките на газов хъб `Балкан` |

Парламентарната комисия по енергетика на изключително съвещание през днешния ден ще изслуша министъра на енергетиката Александър Николов, изпълнителните шефове на " БЕХ ", " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", газов хъб " Балкан ", както и ръководителите на КЕВР и ДАНС.

Те ще бъдат питани за количествата продаден природен газ, продажната цена и купувачите по подписаните покупко-продажби от " Булгаргаз " на 4 февруари на Държавната газова борса.

Извънредното съвещание е свикано по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които късно нощес събраха нужните подписи и го внесоха.

Въпросните количества природен газ бяха продадени за 3 секунди предишния петък. Ден по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна държавното управление в злоупотреби и се закани: 

". "

По-късно с позиция излезе и " ", в която се показва, че количествата са били продадени с цел подобряване на финансовото положение на сдружението. В нея се заявява още, че е осъществена инспекция и е открито, че " заради всекидневно по-ниското ползване през уикенда от общия микс на количествата природен газ, непотребните количества са осъществени на газов хъб " Балкан ".

В неделя изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " разгласи, че през газов хъб " Балкан " в петък са изтъргувани общо 60 000 мегаватчаса синьо гориво, от които 37 400 от " Булгаргаз "

Вчера регулаторът разгласи, че на подписаните от 1 до 7 февруари сделки на " Газов Хъб Балкан ". КЕВР разгласи, че ще ревизира за съществуване на обосновано съмнение за осъществено нарушаване на член 3 и член 5 от Регламент REMIT.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР